Mazda CX-60 – Zbrusu nové SUV z Hirošimy

Přesně o měsíc, 8. března, se veřejnosti oficiálně představí zcela nová Mazda CX-60 PHEV. Stane se novou vlajkovou lodí japonské automobilky v Evropě.

Autor Peter Varga Naposledy aktualizováno úno 8, 2022
Je prvním ze dvou zbrusu nových modelů postavených na tvz. velké platformě (Large Product Group), přičemž obě budou na evropský trh uvedeny v následujících dvou letech.

Mazda CX-60 je názorným příkladem takzvaného „multisolution“ přístupu společnosti. Ten spočívá v tom, že se automobilka snaží nabídnout více řešení udržitelné mobility tak, aby modelová řada vyhovovala co největšímu počtu zákazníků. V budoucnu bude řada SUV doplněna ještě vozem Mazda CX-80, který nabídne tři řady sedadel.

Mazda CX-60 PHEV bude vedoucím modelem při evropském představení vozů s plug-in hybridním pohonem. Na trh přijde s kombinací 2,5litrového benzinového řadového čtyřválce, kterému bude sekundovat elektromotor, přičemž kombinovaný výkon bude vyšší než 300 koní. Díky tomu nabídne CX-60 PHEV plynulou a mohutnou akceleraci. Zároveň řidiči poskytne za volantem jistotu i potěšení z jízdy za každé situace na silnici. A jak Mazdu známe, máme se na co těšit, protože v jejím případě slova o radosti z jízdy a potěšení za volantem nejsou ba prázdná slova.

Novyy Urengoy, Russia – July 31, 2021: Interior if the compact hatchback Mazda 3.

Dodávám, že Mazda nezanevře ani na finančně dostupnější alternativy pohonu. V nabídce budou také zbrusu nové řadové benzinové šestiválce Skyactiv-X a dieselový motor Skyactiv-D s podporou 48-voltového mild-hybridního systému.

Exit mobile version